Werkgeluk
mrt
20

Werkgeluk

Ik heb inmiddels de nodige levenservaring opgedaan. Vanwege die ervaring weet ik dat er momenten en periodes zijn in ieders leven die soms (enorm) zwaar zijn, verdriet geven of zoveel aandacht vragen dat je ervan wakker ligt. Ik weet ook dat er vele zonnige periodes zijn, dat het geluk je stralend toelacht en van alles meezit. “Na regen komt zonneschijn en vice versa”; zo is het leven, soms zit het mee, soms zit het tegen en soms moeten er keuzes worden gemaakt.

Het maken van keuzes is zeker niet altijd eenvoudig. Ik zie dat bijvoorbeeld bij middelbare scholieren als die een studieprofiel kiezen. Mijn advies aan hen is om daarbij te kijken naar de eigen talenten, interessegebieden en naar het beroep dat men wil gaan uitoefenen. Dat maakt de kans op een gelukkig leven en plezier in werk een stuk groter. Echter deze ervaring die jarenlang stand hield en hout sneed, leek recent achterhaald te worden door een berichtje. Daarin werd gemeld dat meer dan 1/3 van de scholieren zit te leren voor een beroep dat nu nog niet bestaat! Dat maakt de keuze van een studieprofiel erg ongemakkelijk. Een verkeerde keuze vergroot immers de kans op “soms zit het tegen” en kan leiden tot een jarenlange zoektocht naar werkgeluk.

Omdat werkgeluk een enorme impact heeft op ieders leven, kan hiervoor inmiddels een masterclass “Werkgeluk” worden gevolgd.  Die leidt mensen op tot werkgelukdeskundige! Volgens de nationale beroepengids is een werkgelukdeskundige een manager, adviseur of stafmedewerker die zich bezighoudt met het vergroten van het werkgeluk in organisaties. Als extra vermelding is daarbij opgenomen dat een werkgelukdeskundige één van de beroepen met toekomst is. Die volzin roept wellicht ook bij u de vraag op of het nu dan zo slecht met het werkgeluk gesteld is.

Een digitaal zoekopdrachtje leert al snel dat eigenlijk iedereen, werkgevers en werknemers zich bewust moeten inzetten voor werkgeluk. Dat leidt immers zowel tot persoonlijk welzijn als tot een extra rendement voor de firma. Een analyse van werkgeluk heeft inmiddels opgeleverd dat dit voortvloeit uit vijf deelgebieden, vijf pijlers. Bij werkgeluk gaat het om zingeving, vitaliteit, autonomie, persoonlijke groei en relaties. Waarschijnlijk zal iedereen op basis van een eigen ervaring daarin wel iets herkennen. Enkele jaren geleden vierde de benadering om “iedereen in zijn eigen kracht te plaatsen” nog hoogtij. Tegenwoordig draait het er bij de nieuwe benadering van werkgeluk om dat iedereen zoveel mogelijk rendement moet halen op de vijf deelgebieden. Een werkgelukdeskundige kan dit professioneel in goede banen te leiden.

Enquêtes op de werkvloer leverden onder andere als resultaat op dat medewerkers meer werkgeluk ervaren als zij zinvol hun talenten en passies mogen inzetten zodat zij zelf invloed hebben op hun ontwikkeling. Dit lijkt een open deur, maar toch blijkt dat veel werkgevers wat dit betreft teveel belemmeringen opwerpen. Nota bene zou een investering hierin, leiden tot persoonlijk geluk en ook nog bijdragen aan het bedrijfsresultaat. Werkgeluk blijkt dus ook een belangrijk economisch goed te zijn. Vandaar dat er een masterclass is en mijn levenservaring zegt dat die niet gratis is…